Blog
Verhoging van de AOW leeftijd

» 3 maart 2013

Door: Agatha van Bemmel, Deelnemer

Ik ben geboren op 11 augustus 1948 en volgens de huidige plannen krijg ik als een van de eerste te maken met een verhoging van de AOW leeftijd.

Het voelt voor mij vreemd om straks AOW te krijgen. Het is mooi, maar ook raar, dat je zolang je leeft een bedrag krijgt waarvoor je eigenlijk niets hoeft te doen. Het voelt dan ook als een nieuwe fase.

Het voelt verkeerd dat de AOW leeftijd verhoogd wordt en dat wij daar mee te maken krijgen. Jaren lang zijn beloftes gedaan en is ons verteld dat het allemaal geregeld was en dat we ons geen zorgen hoefde te maken. Van jongs af aan heb ik gewerkt en AOW premie betaald, daarbij begon je vroeger op een jongere leeftijd te werken dan dat nu gebruikelijk is.

De verhoging van de AOW voor mijn generatie vind ik niet eerlijk. Juist wij zijn vroeg begonnen met werken en voor vrouwen was zowel studeren als werken helemaal niet vanzelfsprekend. Ook kon je als vrouw vroeger geen pensioen opbouwen.

Nu ben ik mijn hele leven blijven werken en vind ik het belangrijk om een bijdrage te blijven leveren. Nu wordt het niet makkelijker om werk te vinden als je ouder wordt. Het lijkt wel alsof mensen denken dat je niks meer wil of kan. Nu is dit zeker niet het geval!

De verhoging van de AOW leeftijd is nu ingevoerd en de discussies ten aanzien van ons pensioen zijn nog lang niet over. Misschien gaat de goede discussie nog komen maar op dit moment zit je als 'oudere' toch al wel met de gevolgen.

Terug naar overzicht