Blog
Doorwerken na uw pensioen?

» 17 juli 2017

Door: Sander Baas, Actief 65+ Uitzendbureau B.V.

Niet iedereen wil stoppen met werken zodra hij of zij de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Steeds meer 65-plussers blijven aan het werk na hun pensioen om zowel financiële als emotionele redenen. In de afgelopen tien jaar is het aantal werkende 65-plussers verdubbeld. Maar wat levert dit nou eigenlijk op?

Voordelen voor de 65-plussers

Een groot aantal oudere werknemers is tot zijn pensioen erg betrokken bij zijn werk. Zij hebben veel kennis opgedaan door de jaren heen die ze graag willen overdragen. Door langer door te werken kunnen ze met hun jarenlange ervaring en expertise uitstekend werk blijven leveren of jongere werknemers coachen. Daarnaast stelt het hen in staat om een actief en sociaal leven te behouden. Door sociale interactie met collega’s is er minder kans op eenzaamheid, een probleem waar veel ouderen mee te maken krijgen. Werken na het pensioen houdt ouderen vitaal en laat hun contacten en talenten niet onbenut.

Oude of nieuwe functie

Steeds meer werkgevers zien de voordelen van het in dienst hebben van een 65-plusser. De jarenlange ervaring en expliciete kennis is erg waardevol voor bedrijven. Ouderen zijn daarbij een stuk flexibeler dan hun jonge collega’s. Wanneer iemand liever niet meer voor zijn oude werkgever wil blijven werken, kiezen sommige ouderen ervoor om iets compleet nieuws te gaan doen. Dit kan iets zijn waar ze al langere tijd over dromen of om nog iets bij te dragen aan de maatschappij. Nieuwe werkgevers staan hier voor open omdat het wordt gewaardeerd dat de ouderen hun steentje bij willen dragen. Het levert hen ervaren, hardwerkende en gemotiveerde werknemers op.

Uitzendbureaus voor ouderen

Bij het vinden van een nieuwe functie na het pensioen kan een uitzendbureau de ouderen een handje helpen. Reguliere uitzendbureaus zijn echter niet altijd op de hoogte van alle informatie die van belang is bij het werken na het pensioen. Daarom zijn er uitzendbureaus die zich richten op 65-plussers. Een voorbeeld daarvan is Actief65+. Zij zoeken voor ouderen naar een functie die bij hen past. Er is een breed aanbod aan vacatures door heel Nederland die met zorg worden geselecteerd. Denk hierbij aan een baan als administratief medewerker of koerier maar ook zijn ze op zoek naar tandartsassistenten of marketeers. Er zijn zowel parttime als fulltime vacatures, tijdelijke klussen of functies voor een langere periode beschikbaar.

Ervaring van een uitzendkracht

Meerdere ouderen gingen u voor en vertellen graag hun ervaringen. Zo is mevrouw Fernandes met veel plezier werkzaam als schoonmaakster. "Ik werkte altijd in de horeca en op mijn 61e ben ik gestopt met werken. Sinds november 2011 maak ik zes uur per week schoon bij een tandartspraktijk, verdeeld over drie dagen. Dit baantje is zo leuk, ik ben positief verrast over het werk. Ook vind ik het leuk om onder de mensen te blijven. Ik krijg zo'n fijn gevoel bij deze praktijk en ik word echt als gelijke behandeld. Ik werk niet omdat het financieel nodig is, maar ik vind het gewoon zo leuk om te doen.’’

Bent u na het lezen van deze blog geïnteresseerd geraakt in een geschikte functie na uw pensioen? Dan kunt u zich bijvoorbeeld inschrijven bij een uitzendbureau dat zich richt op 65-plussers.

Terug naar overzicht