Persbericht
Lancering zowerktpensioen.nl

Den Haag, 29 februari 2012

Weten hoe pensioen werkt

Op 29 februari is de website www.zowerktpensioen.nl gelanceerd. Deze informatieve en onafhankelijke gratis website legt op eenvoudige wijze uit welke basiskennis elke Nederlander over zijn of haar pensioen moet hebben. De website is daarmee een verrijking voor de huidige pensioencommunicatie.

Motivatie

De media bericht momenteel veelvuldig over het onderwerp pensioen en die berichten zijn vaak niet positief. Er hangt rondom pensioen veel onduidelijkheid en onzekerheid. Mensen zien pensioen als complex, oninteressant en iets dat later wel komt. Ondanks dat, wil iedereen straks toch graag van zijn of haar pensioen genieten. Dan kan alleen als mensen nu weten hoe pensioen werkt en dus actie kunnen ondernemen.

Er is goed nieuws, de basis van pensioenen is echt geen ingewikkelde materie! Met een investering van slechts een kwartiertje heb je de basiskennis van pensioenen onder de knie. En met die basiskennis kan je voor jezelf bepalen hoe jouw pensioensituatie is en of die dus past bij jouw plannen voor na je pensionering. Natuurlijk weet je na 15 minuten echt niet alle ins en outs, maar je weet wel hoe pensioen werkt!

Website

Dat simpelweg uitleggen hoe pensioen werkt, dat doet www.zowerktpensioen.nl. Deze onafhankelijke gratis website bestaat uit vier delen.

  • Deel I legt in 10 minuten de basis van pensioen uit, of in 25 minuten de materie met meer verdieping.
  • Deel II bevat een pensioenwoordenboek waarin het in de communicatie door pensioenfondsen en verzekeraars veelvuldig gebruikte pensioenjargon op een begrijpelijke wijze wordt uitgelegd.
  • Deel III legt uit wat bijzondere situaties voor invloed hebben op je pensioen. Denk aan scheiden, van baan veranderen of kinderen krijgen.
  • Deel IV geeft een heldere en beknopte uitleg over de actuele wijzigingen in de wetgeving rondom pensioenen.

Groei

De website zal in de komende maanden verder uitgebreid worden. Er zal onder andere rekenfunctionaliteit worden toegevoegd zodat mensen zelf, op hoofdlijnen, hun toekomstig pensioen kunnen berekenen. We hebben nog veel meer plannen, houdt daarvoor zeker onze website in de gaten!

Toepassing

Naast het bieden van informatie over pensioen aan geïnteresseerden, zien de initiatiefnemers van de website ook een belangrijke rol weggelegd voor de site in;

  • Communicatie van werkgevers (HRM) naar werknemers over pensioen
  • Communicatie van adviseurs naar cliënten om het kennisniveau van cliënten te verhogen
  • Communicatie van pensioenfondsen en verzekeraars naar deelnemers door toevoeging van informatie over de eigen pensioenregeling / verzekering.

Terug naar overzicht