Persbericht
Pensioenstraat bespaart consument 200 euro op pensioengesprek

Den Haag, 17 maart 2014

De kennisplatformen Eerstestap.nl en Zowerktpensioen.nl lanceren op 17 maart de online 'pensioenstraat'. Hiermee kunnen consumenten en werknemers zich voorbereiden op een pensioen(advies)gesprek met een financieel adviseur of HR medewerker. In een persoonlijke online omgeving krijgt men toegang tot de basiskennis over pensioen en beantwoord men vragen ter voorbereiding op het gesprek. Deze actieve voorbereiding maakt het gesprek effectiever en daarmee goedkoper.

Bespaar € 200,- op de kosten van pensioenadvies

Gesprekken over je pensioen zijn duur. Het gebrek aan kennis over het onderwerp pensioen bij consumenten en werknemers is één van de redenen hiervoor. De pensioenstraat lost dit gebrek aan kennis op. Eerstestap.nl en Zowerktpensioen.nl hebben berekend dat het inzetten van de pensioenstraat voor de consument een besparing op kan leveren van € 200,- op de kosten van het pensioenadvies.

Complete informatie, op 1 plek aangeboden

De pensioenstraat wordt beschikbaar gesteld aan een financieel adviseur of HR medewerker. Deze kan een consument of werknemer uitnodigen voor een bezoek aan dit online portaal.

De gebruiker krijgt informatieve video's waarmee hij zijn kennis van pensioen kan verbeteren. Door het invullen van een online vragenlijst, geeft hij de adviseur vooraf informatie over zijn situatie, zodat de adviseur in het gesprek gerichte vragen kan stellen.

Meer verdieping bieden de uitleg van het Nederlandse pensioenstelsel en het pensioenwoordenboek waarin de belangrijkste pensioentermen in begrijpelijke taal worden uitgelegd. Gaat de consument actief met de pensioenstraat om, dan zijn zowel hij als de adviseur beter voorbereid en besparen ze beiden tijd en geld.

Meer uitleg over de pensioenstraat vindt men hier.

De ontwikkeling gaat door

De pensioenstraat is het eerste product dat Eerstestap.nl en Zowerktpensioen.nl hebben ontwikkeld om de kosten van een pensioen(advies)gesprek te drukken. De komende periode volgen er diverse uitbreidingen op de pensioenstraat. Zo kan de pensioenstraat straks ook door pensioenverzekeraars en pensioenfondsen ingezet worden.

Een pensioenbewuste consument, dat is het doel!


Over Eerstestap.nl

Elke consument beter beslagen ten ijs. Geef alle relevante informatie aan een consument, op het moment dat deze die nodig heeft. Liefst 1 op 1. Ons communicatie platform maakt dit mogelijk. Dagelijks gebruiken honderden consumenten onze tools en video’s die leiden tot een betere voorbereiding op een eerste financieel of medisch gesprek.

Een compleet ingerichte web applicatie, of een duidelijke uitlegvideo, Eerstestap.nl biedt hiervoor altijd de oplossing.

Over Zowerktpensioen.nl

De complexiteit van pensioenen neem toe door onder meer de continue verandering van wetgeving. Pensioen is, ondanks verschillende initiatieven dit te verbeteren, niet meer te begrijpen voor de consument. Zowerktpensioen.nl is een gratis, onafhankelijke en objectieve website die de basiskennis rondom het onderwerp pensioen online beschikbaar stelt. Dagelijks komen er honderden unieke bezoekers op de site om (meer) te leren over het onderwerp pensioen. Kennis wordt onder andere aangeboden in een 10 minuten uitleg, een pensioenwoordenboek en in een "wat als ik..." onderdeel. Daarnaast kan de bezoeker zelf zijn eigen pensioensituatie in beeld brengen (incl. koppeling www.mijnpensioenoverzicht.nl). Diverse grote pensioenfondsen en verzekeraars linken inmiddels naar deze website om consumenten de basiskennis over pensioen bij te brengen.

Terug naar overzicht