Wat als ik ...
(denk dat ik) een pensioengat heb?

Wanneer je bijvoorbeeld vaak van werkgever veranderd, wanneer je een periode niet hebt gewerkt, wanneer je in het buitenland hebt gewoond, wanneer je bent gescheiden of wanneer je pas op latere leeftijd bent gaan werken, is de kans aanwezig dat je een pensioengat hebt. Daardoor zal het bedrag dat je krijgt wanneer je stopt met werken, arbeidsongeschikt wordt of komt te overlijden, waarschijnlijk lager zijn dan gewenst. Het is mogelijk om extra pensioen op te bouwen om dit pensioengat te vullen.

Extra pensioen opbouwen kan alleen op de tweede of derde verdieping. Beide verdiepingen bieden hiervoor veel mogelijkheden. Welke mogelijkheid voor jou het beste is, is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Wil je weten of je een pensioengat hebt, of wil je weten wat je tegen jou pensioengat kunt doen? Wij adviseren je om een financieel planner naar je pensioen te laten kijken. Een financieel planner brengt je totale financiële plaatje in kaart en kan je zo dan een goed pensioenadvies geven. Zo weet je wat voor jou de meest gunstige manier is om extra pensioen op te bouwen.

Terug naar overzicht

Wat als?

Wat als?

Een vraag of opmerking? Guus helpt je graag!

Ik heb een vraag Ik heb een opmerking