Waarom deze site?

» Pensioencommunicatie in een nieuw jasje

Na gemiddeld zo’n 45 jaar gewerkt te hebben, wil je ten volste kunnen genieten van de jaren na je werk. Reizen, tuinieren, kleinkinderen of juist luieren, iedereen heeft zijn eigen droombeeld en plannen voor na de pensionering.

Toch hangt er rondom pensioen en pensionering veel mist, onduidelijkheid en onzekerheid. Ondanks dat iedereen graag van zijn pensioen wil genieten, weten maar weinig mensen hoe pensioen eigenlijk echt werkt. En dat is jammer en ook een risico! Ook in de media wordt veel over pensioen bericht. En die berichten zijn vaak niet positief. Pensioenfondsen die in zwaar weer verkeren, geen indexatie kunnen bieden, woekerpensioenen, een verhoging van de pensioenleeftijd, etc. Iedereen heeft een mening over die onderwerpen, maar slechts weinigen, ook niet de journalisten en zelfbenoemde experts, helpen je met jouw pensioen. En dat is jammer! Laten we duidelijk zijn! Pensioen is geen interessant of sexy onderwerp. Maar er is ook goed nieuws, het is echt geen enorm ingewikkelde materie! Met een investering van slechts een kwartiertje heb je de basiskennis van pensioenen onder de knie. En met die basiskennis kan je voor jezelf bepalen hoe jouw pensioensituatie is en of die dus past bij jouw droombeeld! Natuurlijk weet je na 15 minuten echt niet alle ins en outs, maar je weet wel Hoe Pensioen Werkt!

Dat simpelweg uitleggen hoe pensioen werkt, dat doen wij graag. Omdat we ons ergeren aan de mist, onduidelijkheid en onzekerheid die er rondom pensioen hangt. Wij geloven er in dat op een eenvoudige manier uitleggen van pensioen mogelijk is. Door onze kennis met jullie te delen, helpen we je graag op weg. Tot slot, hier vind je onze disclaimer. We doen namelijk ons best om alle informatie op deze site goed en actueel te houden. We kunnen dat echter nooit garanderen. Als je echt aan de slag gaat met pensioen, laat je dan goed adviseren door een gecertificeerde pensioenadviseur of financieel planner.