Persbericht
Europees Pensioenregister nu online

Den Haag, 8 februari 2016

Zowerktpensioen.nl en Pensioen GeMi hebben vandaag het online Europees Pensioenregister gelanceerd. Dit initiatief geeft Europeanen snel inzicht in de diverse online pensioenregisters in Europa.

Het aantal mensen dat in een ander land binnen de Europese Unie werkt groeit. Hierdoor ontstaat het probleem dat deze mensen vaak het overzicht over hun in diverse landen opgebouwde pensioen kwijtraken. Zeker wanneer ze lang geleden gestopt zijn met werken in het buitenland. Het vinden van informatie over je buitenlandse pensioen is lastig, zeker wanneer je de betreffende taal niet spreekt.

Binnen de EU wordt al langer gesproken over de realisatie van een online Europees Pensioenregister om dit probleem op te lossen. De pensioenregisters van onder andere Nederland, Noorwegen en Estland dienen als voorbeeld. Om mensen nu al te helpen met het probleem van grensoverschrijdende pensioenen hebben Zowerktpensioen.nl en Pensioen GeMi een eerste versie van het Europees Pensioenregister gelanceerd. Iedere Europeaan kan dit register gratis raadplegen.

Op www.eupensionregister.eu krijgen bezoekers een overzicht van diverse in Europa beschikbare online pensioenregisters. Naast linkjes naar de diverse registers vindt men er ook een samenvatting van de werking van de pensioensystemen van de diversie landen. Hierbij is gebruik gemaakt van informatie van de Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD).

Nieuwe informatie en functionaliteiten zullen in de komende maanden worden toegevoegd aan het register. Geïnteresseerden die hieraan willen bijdragen kunnen contact opnemen via de website.

Terug naar overzicht